Gorilnik na pelete Pellas X Revo 14. 07. 2024 09:40:41 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Gorilnik na pelete Pellas X Revo

Izboljšana učinkovitost zgorevanja

Gorilnik na pelete Pellas X Revo

Zgorevalna komora je nameščena na štirih ležajih, katerih lokacija je zasnovana tako, da odpravlja škodljive vplive visokih temperatur in omogoča zamenjavo s čim manjšimi stroški. Vrtenje kurišča omogoča samodejno odstranjevanje pepela in zmanjšuje potrebo po vzdrževanju opreme.

Koncept rotacijske zgorevalne komore za gorilnike ni inovativen, saj so se gorilniki takšne zasnove uporabljali že v preteklosti. Vendar so povzročali težave pri uporabi ali pa so bili zelo dragi. Naše izkušnje pa so pokazale, da je rotacijsko zgorevanje najboljša in najučinkovitejša metoda za pridobivanje toplotne energije iz peletov. Zato smo ga obravnavali kot izziv, s katerim se je treba spopasti, pri čemer so podrobnosti igrale najpomembnejšo vlogo. Temeljito smo analizirali vse težave in predlagali lastne, neodvisne rešitve. Prve preskuse smo izvedli že v začetku leta 2011.

Kovina zgorevalne komore se toplotno razteza, kar pomeni, da se zaradi temperaturne razlike spremeni njena velikost. Pri sistemu ekspanzijskih cevi ta fizikalna lastnost ni več težava, temveč postane proces, ki se zgodi med delovanjem motorja, ki ne blokira ali zamaši rotacijskega gibanja, saj se dolžina cevi ščita med delovanjem motorja prilagodi cevi peči. Pri standardnih rotacijskih gorilnikih se notranja cev peči zaradi visoke temperature razširi, kar povzroči zatikanje rotacijskega mehanizma.

Izboljša učinkovitost procesa izgorevanja in preprečuje oksidacijo kovinskih delov, ki se zaradi tega hitreje obrabljajo. Lopatke podpirajo smer zračnega toka točno v območje zgorevanja in ovirajo zračni tok na preostalih območjih. S takšno rešitvijo lahko dosežemo doslej najboljšo učinkovitost zgorevanja.

Share this post
Arhiv