Kombiniran kotel Stadler in gorilnik Pellas X 13. 07. 2024 05:06:18 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Kombiniran kotel Stadler in gorilnik Pellas X

Ogrevanje delavnic in poslovnih prostorov s peleti

Kombiniran kotel Stadler in gorilnik Pellas X

Na osnovi ponujenih lastnostih gorilnika na pelete Pellas X z močjo 260 kW je bil izdelan kotel Stadler, ki zagotavlja učinkovito ogrevanje obširnega poslovnega objekta, ki vključuje pisarne, salon in delavnice.

Avtomatizirano ogrevanje z biomaso je bilo deseženo s kombinacijo učinkovitega kotla Stadler in gorilnika na pelete Pellas X.

Linija X je najdlje razvita serija opreme, ki jo proizvaja podjetje PellasX. Gorilniki linije X se odlikujejo po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti. Uporabljajo sistem mešanja goriva v zgorevalni komori in nadtlačni sistem zgorevanja, ki ga podpira sistem hitrega vžiga. Učinkovito kurijo gorivo v obliki lesnih peletov, sadnih koščic ali ovsa.

Dvostopenjski sistem oskrbe z gorivom: zunanji podajalnik dovaja pelete v gorilnik, notranji podajalnik pa biomaso v ustrezni količini dovaja v zgorevalno komoro. Notranji podajalnik ima tudi vlogo mešalnika goriva. Optimizacija procesa zgorevanja omogoča zgorevanje peletov z visoko vsebnostjo pepela. Funkcija mešanja goriva pomeni podaljšanje delovanja gorilnika brez vzdrževanja.

Gorlinik na Pelete Pallas X je opremljen s sondo lambdo, sodobna elektronsko napravo, ki namenjena merjenju vsebnosti kisika v izpušnih plinih. Sistem Lambda Control je opremljen s komunikacijskim vmesnikom nove generacije, ki rezultate meritev pošilja regulatorju. Naprava je zasnovana tako, da zagotavlja optimalno in natančno merjenje vsebnosti kisika v širokem spektru. Z uporabo modula Lambda Control je mogoče zmanjšati emisije ogljikovega oksida v ozračje, zmanjšati porabo goriva in podaljšati življenjsko dobo sestavnih delov kotla.

Share this post
Arhiv