Nova kurilnica in kombiniran kotel peleti-drva Ferroli 13. 07. 2024 05:06:39 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Nova kurilnica in kombiniran kotel peleti-drva Ferroli

Avtomatizacija ogrevanja na biomaso

Nova kurilnica in kombiniran kotel peleti-drva Ferroli

Kotel Ferroli SFL 4 s peletnim gorilnikom SUN P7. Regulacija Seltron skrbi za distribucijo toplote preko talnega gretja in koplaniških radiatorjev.

Ferroli je združil litoželezni kotel z gorilnikom na pelete. Tak kombiniran kotel lahko deluje na drva, premog in pelete.

Osrednji del je torej generator z litoželeznim ohišjem s predhodno sestavljenimi elementi, izoliranimi z blazinico iz steklene volne, ki je na zunanji strani prekrita z aluminijasto folijo, odporno na trganje. Drva se nalaga skozi velika sprednja vrata, ki so opremljena z regulacijo odvoda dima. Glede na število elementov, ki sestavljajo litoželezno telo, so na voljo različni modeli z različnimi močmi, od približno 20 kW s 3 elementi do 50 kW s 7 elementi. Seveda se moč nanaša na delovanje na drva.

Gorilnik modela Sun P omogoča delovanje kotla SFL na pelete. SUN P je gorilnik za pelete z izpihovanjem zraka z enostopenjskim ali moduliranim delovanjem na petih stopnjah moči. Peleti se v zgorevalno komoro dovajajo gravitacijsko. Gorilnik je dobavljen skupaj z vijakom za dovajanje peletov. Gorilnik je na voljo v dveh različicah: SUN P7 s toplotno močjo približno 34 kW in SUN P12 s toplotno močjo približno 55 kW.

Preoblikovanje kotla SFL na pelete je družba Ferroli zasnovala v celoti; na voljo je pravzaprav vsa dodatna oprema, ki zagotavlja popolnoma funkcionalno rešitev. Med dodatki sta dvoje vrati kurišča in zalogovnik za pelete.

Rešitev z dvojnimi vrati je komplet za predelavo, ki vključuje posebna vrata s tečaji na levi strani kotla, ki jih je mogoče namestiti, ne da bi odstranili prvotna vrata za drva, ki so nameščena s tečaji na desni strani.

Zalogovinik za pelete je zasnovan z upoštevanjem nalagalnega polža gorilnika SUN P, kar med drugim upošteva pravi naklonski kot za umerjeno polnjenje peletov. Zalogovnik je na voljo v dveh različicah: mali 195-litrski in veliki 350-litrski bunker. Kot referenco vam lahko povem, da manjši vsebuje dovolj peletov za približno 3 dni delovanja, če upoštevamo kotel z močjo 34 kW.

Na objektu z 220 m2 ogrevalne površine je bila nameščena sledeča kombinacija:

  • litoželezni kotel na drva Ferroli SFL 4;
  • gorilnik na pelete Ferroli SUN P7;
  • 135 literski zalogovnik, kar omogoča avtonomijo za cca. 3-5 dni.

Potrebe po topli vodi upravlja sistem Seltron, gorilnik na pelete pa zagotavlja kostantno dovajanje tople vode v ogrevalni sistem.

Share this post
Ključne besede
Arhiv