Priklop kotla na pelete Biodom 27 14. 07. 2024 19:06:32 Univectra d.o.o. AmbiComfort

Priklop kotla na pelete Biodom 27

Centralno ogrevanje

Priklop kotla na pelete Biodom 27

Kotli Biodom 27 zagotavljajo nizke stroške ogrevanja, zanesljivost in vedno topel dom, brez odrekanja udobju.

Zanesljivost kotla Biodom 27 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 27 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z vključno avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

Namensko razvit krmilni sistem omogoča permanentno kontrolo vseh nastavljenih vrednosti ter samodejno prilagajanje moči, kar omogoča optimalen izkoristek toplotne energije in s tem dodaten prihranek pri letnem ogrevalnem strošku. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces.

Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja ener-gent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Za regulacijo gorilnika skrbi krmilnik s programom v povezavi s temperaturnimi senzorji, ki spremljajo različne parametre delovanja kotla (dimni plini, temperatura kotlovske in povratne vode).

Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev - turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

Share this post
Ključne besede
Arhiv